Senaste ryktet om iPhone 6 återfinns i Sverige

Det finns några stunder på året då tusental fans håller andan längre än alla andra. Snart är det dags igen. Rykten om att Apple skall uppdatera sin rekordsålda iPhone. Denna gång handlar det kanske inte bara om uppdateringar i hårdvaran - det ryktas också om att den har ändrat form, storlek och design. Vilket stavas - iPhone 6 - och leder till enorma spekulationer för nagelbitande prylnördar.

Media har senast rapporterat om att iPhone 6 kommer att få en större skärm än dagens iPhone 5s på 4 tum. Enligt ryktet skall det lanseras två modeller - den första med en skärm på 4,7 tum och den senare med en 5,5 tumsskärm. Dessa rykten stärks genom väl spridda bilder och videor på prototyper samtigt som andra hävdar att leverantörer i Asien börjat tillverka skärmar av dessa storlekar åt just Apple.

Om man för en sekund bortser från dessa rykten och ser till vad som trendar i smartphonebranschen så är större skärmar en gemensam nämnare. Alla tillverkare utvecklar telefoner med större skärmar och Apple är sist ut. Användarna efterfrågar större skärm och Apple och iPhone 6 behöver kanske möta den efterfrågan för att behålla sin ledande position på smartphonemarknaden.

Eftersom vi mer och mer använder våra smartphones som datorer är användarvänlighet en av de viktigaste aspekterna i produktutvecklingen. I den senaste rapporten från e-barometern kunde vi läsa att allt fler köp görs genom mobilen och den utvecklingen ser inte ut att avstanna. Läs rapporten här: http://www.hui.se/statistik-rapporter/index-och-barometrar/e-barometern

TechRadars bild på ‘iPhone 6’. Fotograf: TechRadar

Tror vi på dessa rykten och samtidigt analyserar trender och utveckling kommer iPhone 6 med allra största sannolikhet att begåvas med en större skärm. Om det blir 4,7 tum, 5,5 tum eller både och återstår att se, men vi på Desklabs redaktion har kommit över ett scoop som stärker denna tes. Se Themobilestore.se och deras senast inkomna tillbehör för iPhone 6. Där hittar man mobilskal, fodral och väskor till iPhone 6 trots att den ännu inte har lanserats. Dock är detta inte föga förvånande då TheMobileStore ofta är först med nya tillbehör för iPhone.

Trots detta kan man inte vara helst säker förrän Apple annonserat sin efterlängtade presskonferens som förväntas gå av stapeln i September i år.