Mobila, magnetiska och flexibla kamerastativ för din smartphone

Borta är dagarna då var och varannan svensk gick runt med en kamera i väskan. Det är inte längre självklart att systemkameran packas med på semestern och en stor andel av bilderna i familjealbumen (som dessutom ofta är digitala) är tagna med en mobiltelefon. Fotograferandet har förändrats och bilder som för 10 år sedan togs med en klumpig kompaktkamera tas idag likaväl med smartphone. Tillverkarna har insett att den nya kameramarknaden även innefattar telefoner och med den insikten utvecklas fler och fler kameratillbehör för smartphones.

Kamerastativ är inte nödvändigtvis en stor, platskrävande historia. Du kan visserligen investera i ett smartphone-grepp till ditt vanliga stativ, men även satsa på en mer portabel variant som det här formbara ministativet från Gorilla Pod. Gorilla Pods smartphone-stativ finns dessutom i en magnetisk variant som tillåter användaren att sätta fast det i magnetiska material med hjälp av starka magnetfötter. Läs mer och beställ hos återförsäljaren Joby eller spana in den svenska återförsäljaren GoFoto

Eftersom telefoner saknar de skruvhål som används till att sätta fast ett stativ på en vanlig kamera greppar smartphone-stativen sina objekt med hjälp av sidoklamrar, likt en mobilhållare till bilen. Fördelen med att använda en fjäderlätt telefon som kamera är att den är flexibel på ett sätt som till exempel inte en systemkamera är. Med ett magnetiskt smartphone-stativ tillgängligt kan du ta bilder ur perspektiv som du tidigare aldrig trott var möjliga! Läs också artikeln om den fjärrstyrda PR-kuppen!