Lugna ditt sinne med hjälp av appen Mindfulness

En annan typ av tränings som man sällan tänker på att den psykiska biten. När man tänker på appar relaterade till träning så tänker man oftast på appar som mäter din fysik, din bästa tid på löprundan eller hur många situps du lyckas göra under en minut. Men det finns också appar som hjälper dig att stärka ditt psyke. Man måste verkligen tänka på att det är minst lika viktigt att träna ditt psyke som det är att träna din kropp då psykisk ohälsa och stress är ett ständigt växande problem.

En väldigt populär app som erbjuder just detta heter väldigt enkelt och beskrivande ”Mindfulness Appen”.  Mindfulness är en sorts metod för att lättare kunna lätta på den stress många av oss går och bär på. Mindfulness går i korta drag ut på att man helt enkelt stannar upp i den stressiga vardagen och andas djupt, tänker igenom vad man egentligen gör och var man står i världen. Ett utmärkt sätt för att kunna komma ner på jorden igen. Ibland är det inte bara hjärnan och sinnet som behöver stillas, ibland kan även kroppen behöva renas. Då kan en detox vara på sin plats. Läs mer om detox på www.topformula.se.

Appen hjälper dig genom att påminna dig om att ta korta avslappningspauser med jämna mellanrum under dagen. Du kan också välja att starta en meditationssession och väljer därmed också hur lång tid du vill att den ska pågå. Tyvärr är rösten som används i appen inte lika lugnande då det är en kvinnlig robotröst som berättar vad du valt och vad som ska hända.

Vet du ungefär vad mindfulness och meditation är så är det bara att klar igång. Är du däremot relativt ny på området så finns det tyvärr ingen som helst information om vad appen innebär och vad den faktiskt kan erbjuda. Appen förklarar inte heller vad det är du faktiskt sysslar med eller hur du ska utföra det den frågar dig om. Någonting som dessvärre också fattas är en god och innehållsrik beskrivning där användaren i klartext ska kunna se vilka positiva effekter mindfulness och meditation faktiskt kan innebära för dig som person. Avsaknaden av den här informationen är väldigt beklagligt på just avstressning är någonting de flesta borde lära sig och använda sig av i dagens moderna och stressiga samhälle.

Läs hela testet på www.mobil.se.