Applikationer som hjälper dig att hålla ordning och reda på livets aktiviteter

Ibland kan det vara svårt att hålla reda på allt man har bokat in eller behöva göra. Kalendrar i bokformat börjar sakta fasas ut då de är osmidiga och obekväma att ha med överallt. Med teknikens framfart så vill de flesta ha så lite med sig som möjligt, därav alla möjligheter i de mobila enheterna. Det finns tack och lov appar som gör livet betydligt enklare när det gäller att organisera det och ha koll på vad som sker på sikt.

Wunderlist – listornas mästare

En av de mest populära apparna när det gäller listor och organisering är Wunderlist, som finns till i princip alla de stora operativsystemen och går att använda på såväl dator som på mobila enheter - inkl nya iPhone 6. Denna app är mycket enkel och smidig att använda, och kräver ingen större teknikerfarenhet. Genom att göra listor som kan omfatta allt från inköpslistor, att-göra-listor, möten med vänner med mera, så kan man lätt strukturera upp sin vardag. Smarta funktioner som att dela sin lista med sina vänner och lämna kommentarer gör det enkelt att komplettera och fylla på listorna om det är något som man själv glömt, men som vännerna kommit på.

Med en realtidsynkning så är man alltid uppdaterad om något ändrats i listorna mellan alla enheter, samt att andra kan se om man själv gör ändringar. Man kan smidigt lägga till saker från internet till sina listor som gör det än mer tydligare. Påminnelser, deadlines samt notifieringar är några ytterligare användbara funktioner. En annan positiv sak att nämna om Wunderlist är att appen också är gratis.

Omnifocus – sortera dina tankar och handlingar i olika kategorier

Omnifocus är en mycket välanvänd betalapp som fungerar till alla plattformar. Genom att sortera sina tankar och idéer om vad som måste göras kan man snabbt och enkelt organisera och planera saker som bör göras direkt och på längre sikt, vad som man kan göra själv eller som omfattar andras handling. Genom att snabbt lägga till nya saker och sortera dem i olika kategorier så får blir man mycket mer effektiv, vilket bygger på en så kallad att-göra-metodik.

Många användbara planerings- och hålla-reda-på appar att pröva

Det finns många andra smarta applikationer till såväl dator som mobila enheter som hjälper dig att hålla reda på vad som är inplanerat och vad som skall göras. Evernote, Timeful, Mindfulness, Any.do, Awesome Note, ifttt och Easily.do är några appar som rekommenderas i såväl tekniska magasin som på användarforum. En del av dem är gratis att använda medan andra kostar pengar. Det bästa är att pröva ett flertal varianter för att hitta den planerings-appen som man känner sig mest bekväm med att använda, då allas tanke- och planeringssystem fungerar på olika sätt.