Apple ger sig in i klockbranschen

Nu biter vi på Desklab-redaktionen oss i läppen när vi får skriva en artikel om Apples nya wearable. Mac Rumors, en site driven av nyhetsgiriga Mac-fantaster, har nämligen samlat den information som hittills gjorts tillgänglig om den beryktade iWatch som förväntas släppas av Apple i höst. Enligt Mac Rumors bör vi förvänta oss en moderiktig klocka, naturligtvis med Apples iOS, som kan kopplas samman med andra iOS-produkter som iPhones och iPads. Biometriska funktioner ska också finnas integrerade i klockan.

Tekniska specifikationer saknas i dagsläget, men iWatch ryktas komma i storlekar mellan 1.3 och 2.5 tum stor och ha 4-5 dagars batteritid. Skärmen antas vara gjord av Sapphire-glaset som gör debut i iPhone 6.

Roger Entner, analytiker på Recon Analytics, tror att en iWatch skulle kunna komma att revolutionera marknaden om den är lika nytänkande som iPhone och iPad var när de kom.  ”Vi väntar fortfarande på att den första produkten som går att bära på armen och dessutom är rätt gjord ska dyka upp”, säger Entner.  ”Apple har ett bra banrekord när det kommer till det där med att göra saker och ting rätt, så vi hoppas på att de ska lansera en iPhone-liknande enhet.”

En av fördelarna i och med lanseringen av en iWatch är att teknikintresserade iPhone-användare inte längre behöver gå över till det konkurrerande operativsystemet Android för att kunna använda en smartklocka. Eftersom detta är den allra första versionen av en smartklocka med iOS- system och Apple i regel släpper väldigt lite information innan en ny produkts officiella lansering saknas uppgifter om hur pass självständig en iWatch kommer att kunna vara. Klockan sägs dock kunna utföra många uppgifter ”på egen hand” samtidigt som den måste vara kopplat till en iPhone eller iPad för att exempelvis kunna skicka sms eller använda sig av funktionen iMessage.

Flera av oss på redationen äger redan wearables idag och är spända på att se vad Apple kan åstakomma. Eftersom ryktet lovar en "moderiktig" klocka undrar vi om den är designad som en klassisk Patek Philippe eller följer det totalitära sportmodet?

                                                    

Bild: SmartWatch 2. Foto: Sony Mobile                                          Bild: Patek Philipp, World Time. Foto: Rob Engström.